Hoe gebruik je profetie op een veilige manier?

Hoe gebruik je profetie op een veilige manier?

Profetie is krachtig als we het op de juiste wijze gebruiken. We spreken dan namens God. Daar voel je gelijk ook dat het heel kwetsbaar is. En dat er ook snel misbruik van gemaakt kan worden. Onderstaande helpt ons om te voorkomen dat je misbruik maakt van deze prachtige gave.

1. Doe het voor Hem

Niet je eigen eer. Je kan heel enthousiast worden. Dat de gave belangrijker wordt dan de Gever! Kennis is macht. Je moet er goed mee kunnen omgaan. Anders is het gevaarlijk. Je binnenkamer is hierin heel belangrijk. Neem dagelijks tijd met de Gever. Ook al zou Hij bij wijze van spreken de gave nooit meer geven. Het gaat ons om Hem!

2. Weet dat je geliefd bent

God is liefde, en wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft in Hem (1 Johannes 4:16). Waar het hart van vol is, daar stroomt de mond van over. Ben jij vol van jezelf. Wil jij je stukpaardjes overbrengen op anderen? Is je profetie verweven met je eigen ideeën, om je iets heel graag wil. Wat zijn je motieven? Als je weet dat je geliefd bent dan geef je een profetie niet vanuit je verwondingen door.

3. Je verlangt er naar om de bijbel te kennen en te begrijpen

Door de bijbel te kennen ontdekken we hoe God denkt en spreekt. We worden steeds meer EEN met zijn manier van denken. We leren het karakter van Christus ook goed kennen. Door de bijbel te lezen zal onze radio-zender steeds beter afgestemd worden op de grote radiozendmast in de hemel.

Hij wil niets liever dan de bijbel (Logos) levend maken voor ons en actueel spreken (Rhema). Mag de bijbel jouw scherp houden. Zo voorkomen we misbruik.

4. Een genadig hart

Profetie is EEN van de Charismata = genade gaven. Het betekend letterlijk ‘werking van Gods genade’. Als je profeteert, dan is Gods genade in actie! Hij geeft het niet omdat iemand het verdient heeft maar Hij vind het fijn om te geven. Hij wil anderen door ons heen zegenen.

5. Nederig

Zeg niet ‘zo spreek de Heer’. Of ik weet zeker dat God nu zegt. Maar brengt het nederig. En zeg bijv. ‘Ik heb de indruk dat God misschien wil zeggen’. Geef ook aan dat je het mis kan hebben. Je hoeft ook niet de agenda via profetie te bepalen. Heel vaal is het een bevestiging van wat iemand al weet.

 

Bedrijfsprofeet.nl © 2024. All Rights Reserved.