Hoe geven we de profetie door?

In de basis moet je weten dat er fasen zijn in het doorgeven.

 1. Je krijgt een openbaring

Dat is wat je hoorde, dacht, zag, droomde etc. van God. Dat laten we op ons afkomen. Daar worden we steeds fijngevoeliger voor. Okay, ik zag opeens dit… Laat het gebeuren.

 1. De uitleg

De volgende fase is de uitleg. Wat is nou de betekenis van wat je hoorde, zag, dacht etc. Vaak is het direct duidelijk. Maar het is niet altijd gelijk duidelijk. Je bent dan geneigd om je eigen uitleg te geven. Soms wil God de uitleg door een ander doen. Of nog niet gelijk. Of de persoon weet het zelf gelijk. Mensen kunnen echt iets van God ontvangen, maar het verkeerd interpreteren.

Daarom probeer zo exact mogelijk te vertellen, zonder inlegkunde, wat je hoorde of zag.

 1. De toepassing

Voor wij is de profetie en vooral wanneer zal de vervulling zijn? Rondom deze timing worden de meeste fouten gemaakt. Als je er geen tijd bij gekregen hebt. Geef dat dan ook niet door

Wees nuchter. Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen… (1Kor 13:12). Wees eerlijk. Nederig.

Hoe geven we het door?

 1. Nogmaals weet je motivatie – Liefde
 2. Weet Gods doel met profetie
 3. Spreek het nederig uit ‘Ik denk dat de Heer misschien het volgende wil zeggen… ‘
 4. Zeg er altijd bij dat ze het mogen toetsen, daag ze uit om er met God over et spreken, vraag om bevestiging.
 5. Wees wijs met een woord wat terecht wijst.
 6. Zoek de juiste timing. Als je iets ontvangt, probeer dan te ontdekken of je het gelijk moet doorgeven. Soms geeft God de profetie zodat je voor die persoon gaat bidden.
 7. Zet je oren open voor de hemel, maar houd je voet op de grond. Wees nuchter. Als je net begint met deze gave dan mag je er in groeien. Wees trouw in het kleine, dan stelt hij je over steeds meer.
 8. Verwar je eigen emoties niet met de Heilige Geest. Zeker als jezelf emotioneel betrokken bent bij een onderwerp. Zeker rondom ziekte. Je verlangen is zo groot dat iemand beter wordt, of je wil zelf graag bemoedigen. Er ontstaat op dit punt vaak verwarring. Check bij

Bedrijfsprofeet.nl © 2024. All Rights Reserved.